Lyn​gby Hovedgade 44, 2800 Kgs. Lyngby      |      E-MAIL: JYTTE@KLOEVE.DK      |      TELEFON:  45 88 55 85     |      

​  

NEWS

Februar 2024

NR. 1 i VORES SMYKKER 2023

Statens Kunstfond har de sidste par år lavet statistik over udlånet af smykker fra Kunstfondens Smykkesamling, og det smykke der blev oftest valgt sidste år, det var min Lege Ring! Tak til Jer, som valgte at låne netop Lege Ringen. Du kan se lige her, hvor mange fantastiske smykker du kan låne i SAMLINGEN.

Og her kan du se hvilke af mine smykker, du kan LÅNE.

Du skal være velkommen til at komme indenfor i mit guldsmederi på Lyngby Hovedgade 44 i gården, hvor du kan prøve Lege Ringen i mange forskellige versioner.

​Januar 2024

JYTTE KLØVE FLYTTER TIL KNIVFABRIKKEN I RÅDVAD TIL SOMMER

Det er mange år siden, jeg startede butik og værksted midt i den pulserende bymidte på Lyngby Hovedgade. Faktisk åbnede jeg i 1975. Men nu er tiden inde til at bryde op for at flyve videre til et nyt vidunderligt sted ude i skoven på Knivfabrikken i Rådvad. Det sker, fordi jeg er blevet inviteret indenfor som gæst hos min tidligere elev fra 90’erne, guldsmed Kasia Gasparski – og det glæder jeg mig til. Her vil du kunne finde mig torsdage, fredage og lørdage efter aftale.

​​

Foto: Kim Dahl, Effectphoto.

December 2023.

Guldsmed Kasia Gasparski har i år inviteret sin guldsmedemester Jytte Kløve som gæsteudstiller. Jytte har værkstedsbutik på Lyngby Hovedgade 44.
Lærling og mester viser sammen deres smykkekunst i guld og sølv ... og hvad de ellers kan finde på af overraskelser...

Foto Torben Åndahl 

DELTAGERE

Bente Hansen - keramiker, Elisabeth Lau Kieffer - keramiker, Janik Grage - snedker, Josefina Enevold - tekstildesigner, Jytte Kløve - guldsmed, Karin Carlander - væver, Kasia Gasparski - guldsmed, Lisbet Friis - tekstiltrykker, Lisbeth Grandjean - billedkunstner, Martin Falle - billedkunstner, Mary-Ann Hansen - væver, Nina Born - tekstildesigner,
Per Arnoldi - billedkunstner, Sofie Børsting - billedkunstner, Stenhuggeren, Stine Ring Hansen - bronzestøber, Sys Svinding - billedhugger, Tove Ahlmark - kunstner, Naturskolen, Raadvad Kro.
RÅDVAD KNIVFABRIK, RÅDVAD 40, 2800 KONGENS LYNGBY

​Se mere om kunstnerne i Rådvad HER

August 2023

Som guldsmed går hun poesiens ærinde

Jytte Kløve er med i denne måneds udgave af magasinet Liebhaverboligen.​

Læs artiklen HER

Juli 2023

Ny artikel i magasinet "Guld og Ure" 2/2023:

ÆRTEKRONEN af Christian Schmidt og Jytte Kløve.

Læs artiklen HER

Læse hele magasinet HER
(Se side 14 og 23)

HOMO FABER

I 2022 er jeg blevet optaget i Homo Faber Guiden, der er etableret af Michelangelo Foundation i Geneve. De har særligt fokus på den eventyrlige verden omkring kunsthåndværk, og skriver om Homo Faber Guiden:

“Homo Faber-guiden er et signaturprojekt, udviklet af Michelangelo Fonden for kreativitet og kunsthåndværk, en international non-profit organisation med base i Génève, Schweiz, der blev startet i 2016 af Franco Cologni og Johann Rupert. Michelangelo Fondens mission er at fremvise og bevare storslået kunsthåndværk, og derfor har de skabt et europæisk kort over de vigtigste repræsentanter på området med det mål at forbinde alle de nævnte: kunsthåndværkere, designere, gallerister, kunstkuratorer, samlere og entusiaster inden for kunsthåndværk af højeste kvalitet.”

Se Jytte Kløves profil HER.
Se om Homo Faber Guiden HER.

​SILVER TALES

Smykkeudstilling på Karen Blixen Museet

6. oktober 2022 til d. 30. april 2023

Karen Blixen Museet, Rungsted Vej 111, 2960 Rungsted.

Åbningstider: Tirsdag– fredag 11 – 20, lørdag og søndag 11- 17

Kløve artist talk: 12. januar 2023, kl 18.30. Køb billet HER

Fra 6. oktober i år og til 30. april i 2023 kan du opleve 42 værker af både danske og udenlandske smykkeformgivere, som alle er inviteret til at lade sig inspirere af Karen Blixens magiske univers. Det er første gang Karen Blixen Museet lægger hus til en smykkeudstilling, og udstillingskataloget er forfattet af Karen Blixen Museets direktør Elisabeth Nøjgaard og Nina Hald, som har også kurrateret udstillingen. ”Giver eller Tager” et titlen på det værk, jeg har skabt til udstillingen. Det er inspireret af fortællingen ”Historien om en Perle” fra Karen Blixens Vintereventyr.

Jeg er så heldig at deltage i udstillingen med både det nye og et ældre arbejde fra 1995. Det handler om, at Karen Blixens familie forærede en Museets første direktør ​Marianne Wirenfeldt-Asmussen en ravperle, som Karen Blixen havde fået af sin tjener i Kenya. Perlen fik hun ved åbningen af Karen Blixen Museet i 1991, med ønsket om held og lykke for fremtid. I 1995 fik jeg opgaven at udføre et smykke til ravperlen, og dette smykke vil du kunne se på udstillingen.

Eget foto: Detalje fra værket "Giver eller Tager".

ARTJEWELRY - eller KUNSTSMYKKER,  hvad er det?

Det spørgsmål stillede tidsskriftet GULD OG URE her i foråret 2022. Flere smykkedesignere svarede, og blandt disse var
​Jytte Kløve som skrev:

Den danske smykkescene er et frodigt sted, hvor nutidens visioner trives i to nabohaver, som ligger lige ved siden af hinanden. Imellem dem er der et skel, og her gror en hæk. Den er nogle steder tæt og ufremkommelig, mens der andre steder på strækningen er gennemsigtig. Men hist og her er der huller i skellet og helt åbent, sådan at man frit kan passere.

DEN EN HAVE.  I den ene have gror den klassiske smykkegenre. Her vokser de smykker frem, der opstår i tiden med henblik på at den kulturhistoriske klassiske smykkearv bliver fornyet. Det er de smykker som vi gennem århundrede har givet hinanden enten for at bekræfte et venskab eller i anledning af fødselsdag, bryllupper og andre mærkedage. Disse smykker kan være unika, men de kan også være serie- eller masseproducerede, ofte produceret her i Danmark, men i stor mængde er de importeret fra den store verden. Fælles for denne gren af smykker er, at de er lette at aflæse, enkle og at de i designet klart viser det individuelle brand.

DESIGNUDDANNELSERNE. Nu er den tidligere Guldsmede-højskole,  senere Institut for Ædelmetal, jo lukket, og designere, som kunne virke for smykkeproduktionen vil nu i dag kunne hentes fra de mere generelle designuddannelser fx design ingeniører fra DTU eller designere fra de to designskoler. Det er min fornemmelse, at de fleste nye designs opstår i den enkelte virksomhed, som producerer smykkerne i større eller mindre serier. Den uddannelsesmæssige forudsætning for at udvikle nye designs er ofte en håndværksmæssig uddannelse indenfor ædelmetalområdet koblet med det flair, som det giver at beskæftige sig med salg af smykke i markedet over mange år. DEN ANDEN HAVE. Der, hvor hækken ikke gror tæt og vildt kan man smutte igennem over til artjewellery. Man lander nu i en have med en helt anden vegetation. Blomsterne der er ofte ret store og tit skabt af skønne farverige materialer, men de kan også være delvist eller helt ædle. Forudsætningen for, at de kan kaldes artjewellery er, at budskabet i smykket rækker ud over smykkets egentlige tilstedeværelse, og har en intellektuel dimension i sig. Det kan fx være et politisk budskab, et bæredygtighedssignal, en litterær reference og meget andet.

​​Se hele artiklen i Guld og Ure fra side 41 HER

​"Kæde uden Ord", fra serien af smykker skabt inspireret af skuddet ved Krudttønden og Synagogen i 2014.

Foto: Justin Hummerston.

ÆRTEKRONE  -  Vinterbrev 2021.

For at skabe stor skønhed og ro, har jeg i år hentet inspiration fra en helt almindelig blomst fra grøftekanten.​

Se VINTERBREVET HER

​Udstilling på SØNDERBORG SLOT, 8. april til 23. oktober. 2022

NÅR DU DØR – ÅBNER EN NY DØR
Den leder ud til tidernes evighed, hvor alle mennesker, hvis hjerte har banket på jorden, står og venter på dig.
Måske var du Farao i dit liv på jorden og der blev sat en pyramide til dit minde, som vi stadig kan se og beundre. Var du en kejser, så blev der måske rejst et monument for at vi skal kunne huske din store betydning.Eller var du mon konge, så hviler dine jordiske rester nu i dit mausoleum. Men du var et menneske, blandt milliarder på jorden i 2022. Du faldt blandt millioner, fældet af den angst, vi alle har til fælles.

MUTATION 2022
I dag får du frygten med dig i kisten. Du får symbolet på dét du døde af med dig, men samtidig symbolet på samtidens angst for fremtiden. Den er synliggjort i et halssmykke af sølv, som vil smelte sammen til en rund kugle, når ilden forvandler dine jordiske rester til aske. Herefter vil kuglen kunne samles op, og af den vil ny stor skønhed kunne skabes: Frygten skal forsvinde og kan forvandles til skønhed.

"MAKABRE MESTERVÆRKER "

Er titlen på en smykkeudstilling på Sønderborg Slot, 8. april - 23. oktober, 2022.

Udstillingen viser en perlerække af eksklusive smykker skabt af 25 førende danske og udenlandske guldsmede, sølvsmede og smykkedesignere i et overraskende møde med forhistoriske og historiske genstande fra museets egen samling og indlån fra museer i ind og udland. Hver af de udstillende guldsmed har fået tildelt et tema, som relaterer sig til vores fælles vilkår, at livet hører op en skønne dag, og jeg har fået til opgave at fortolke, hvad den døde skal have med sig i kisten. Det er altid en udfordring af skabe værker til en udstilling, men lige netop denne udstilling indeholder et sammenfald af omstændigheder, hvis lige jeg ikke har oplevet før. For det første ankom invitationen til udstillingen i 2019, tiden før verden blev besat af corona, og arbejdstitlen var dengang "Dødens Dimensioner". Selve afleveringen af værker til udstillingen fandt sted i juni 2021, altså midt i i sommeren, efter den første coronaperiode.

FÆLLES OG ENE - Vinterbrev 2020.

Smykkerne fra 2020 er sporene af det, vi har gennemlevet, oversat til
​et lyrisk sprog, som ​du kan bære med dig ud i fremtiden.

Se VINTERBREVET HER

CORONA. FØRSTE OG ANDEN FRYGT 2020.

Lysets kilde, solen, er rund. Den er cirkulær, ligesom kloden er det i sin silhuet - og som øjet, du ser med. Netop den universelle, perfekte form har også corona. Blot skænker den ingen ro, fordi den i sit væsen aggressivt råber hele verden op med sit ærinde.​

Corona er så klein, at udelukkende videnskabens intelligens og teknologi kan registrere, at det netop er den, der er på spil. Men i et SPIL foregår der handlinger og muligheder for at vinde.​ Vi vil alle gerne vinde, også jeg. Derfor har jeg her i foråret set nærmere på den ellers for det blotte øje usynlige virus.​

I en transformation af corona til stort format har jeg indledt en fysisk dialog med corona og den frygt, som den repræsenterede i foråret. Processen har handlet om at undersøge, hvordan den forandrede sig når den blandt andet blev klemt, mast, smedet, valset og brændt af.

Se om Corona projektet i process HER

GRØNT BORD - design af Jytte Kløve af nød.
Udført af møbelsnedker Tyge Axel Holm i 2021

Gulvet i mit guldsmederi er grønt, nærmere betegnet grønt som en colombiansk smaragd. På det gulv har der i mange år stået et sort flygel, hvorpå jeg har udstillet mine smykker. Men det er slut nu, fordi jeg har tegnet et nyt bord til erstatning for Ibach-flyglet:

"Ofte spørge folk mig om hvor jeg får ideerne fra? Det er ikke helt enkelt at svare på. Det hænder, at de blot falder mig ind, når jeg har gået en tur, har læst en artikel eller talt med mennesker om fantastiske emner. Men her i forbindelse med tilblivelsen af det nye bord er der faktisk en forklaring, som nærmest handler om 'nød' - eller afsavnet af det, som jeg plejer at se på, fordi jeg d. 12 december 2019 fik vandskade i min butik. Der kom simpelthen vand ned ovenfra gennem loftet og lige ned i flyglet. Det var et tabernakel. Flyglet blev straks fjernet til opbevaring for at tørre ud og derefter blive repareret.

Det skete jo på den "gale årstid" lige op til julen 2019, så jeg gik i tænkeboks for at finde ud af, hvordan jeg kunne få erstattet flyglet med et nyt bord, som jeg kunne udstille mine smykker på lige her og nu. Det endte med, at jeg lånte "Malerens Bord", mens jeg nu ventede på, at flyglet blev repareret. Det var et meget gammelt bord, hvor han gennem mange år havde stået og arbejdet. Jeg gav det lidt finsølv her og der, to gange lak og 8 bøger under hvert bordben, fordi det var for lavt som disk.

Men der gik måneder, hvor jeg ventede på, at flyglet skulle blive færdigt, og da vi var nået hen i maj måned, kunne jeg ikke klare det længere. Jeg besluttede mig til at tegne et nyt bord, og få det udført hos møbelsnedkeren Tyge Axel Holm på Bornholm. Efter rejsen med Bornholmerfærgen hertil blev det lakeret i den særlige grønne farve, som mit gulv har. Det blev færdigt her i starten af november, og står nu i butikken.

Bordet nærmest rejser sig ud af det grønne gulv, og jeg ser sådan på det, at gulvet har 'født et bord'.​

Nu er jeg klar til fremtiden."​

Først når andre føler sig grebet eller betaget, får smykkerne en mening​

Fredag den 15. maj skriver Emilie Kleding Rasmussen i ​Politiken i serien "Mig og mit Håndværk" om Jytte Kløve.

Læs den fantastiske artikel HER

Foto: Jens Hartmann Schmidt.

Udstillingen 'Works and Days' på Antikensammlung i München finder sted som en del af venskabsåret 2020, hvor Danmark og Tyskland fejrer det gode venskab mellem de to nabolande. 50 danske smykekkunstnere deltager med tilsammen 100 værker, alle udstillet side om side med de antikke værker i samlingen. Initiativet til udstillingen kommer fra Statens Kunstfonds udvalg for Kunsthåndværk og Design. Den spektakulære udstilling er kurateret af den danske smykkekunstner Mette Saabye og Dr. Florian Knauss fra Antikensammlung. Works and Days varer indtil starten af Juni 2020, og på udstillingen vil du kunne se 4 af mine smykker fra Statens Kunstfonds Smykkesamling.

Se mere om Antikensammlung i München ​HER
​Se kataloget fra udstillingen HER

Se mere om Jytte Kløves smykker i offentligt eje ​HER

'SE' JYTTE KLØVES
VINTERBREV 2019


VINTERBREV 2019
2019-Vinterbrev har titlen 'SE' og er en kunstnerisk status for året. Det vil for første gang i de 30 år, som Vinterbrevet har eksisteret, ikke at blive sendt med posten, men derimod via mail. Hvis du ønske at modtage Vinterbrev fremover kan du sende mig din mailadresse. Men det bliver også trykt som katalog, og du skal være velkommen til at afhente et eksemplar i mit guldsmederi på Lyngby Hovedgade 44.
​​
'LOOK' - JYTTE KLØVES WINTERLETTER 2019

VANDSKADE I DECEMBER 2019

Er vandrør sprang ovenover butikken i julemåneden, og mit Ibach flygel – disken, er kørt til bort for at tørre.
Nu står malerens bord her for en tid, måske helt ind til efter sommerferien TyveTyve.

"GRØNT GULV REJSER SIG", JUNI 2020

Jytte Kløve har tegnet et nyt bord, som er ved at blive til mellem hænderne på
​møbelsnedker Tyge Axel Holm. Bordets titel bliver: "Grønt gulv rejser sig". Det forventes færdigt i slutningen af august i år.

”BILLEDE AF EN DRØM”​

Udstillingen ”BILLEDE AF EN DRØM” fortsætter i Jytte Kløves guldsmedri fra d. 24. spetember - 27. oktober 2019, som en del af Kjøbenhavns Guldsmedelaugs "Smykkernes By".


​Læs om ideen til udstillingen HER

​Se fotos af udvalgte skitser HER​​

”BILLEDE AF EN DRØM”​

​Festsalen på Designmuseum Danmark. 19-20. september 2019.

Lancering af udstilling af 70 skitser inspireret af iskrystaller, skitserne er udført i jern-og guldtråd, og placeret i æsker udført at Tyge Axel Holm.​

​Dette skete i anledning af at Jytte Kløve fylder 70 år, og at det samtidig er 50 år siden hun kom i lære hos Guldsmed Tage Selsøe-Larsen.
​Ved lancereingen opførtes nykomponeret musik for tværfløjte af Toke Lund Christiansen. Foto Dorte Krogh.

Læs introduktionen til udstillingen HER

DesigUreSmykker​​

​Download hele artiklen fra "DesignUreSmykker" HER

Hun leger med guld og sølv

Download artiklen fra Politiken som pdf HER​​

Musik til "Billede af en Drøm​"

I forbindelse med lanceringen af udstillingen ”Billede af en Drøm” den 19/9/2019 har
​Toke Lund Christiansen komponeret tre stykker musik for tværfløjte inspireret af den nordiske stemning, som ligeledes har inspireret mig til udstillingen ”Billede af en Drøm”.
De tre nykomponerede stemninger har titlerne:
Värmland-fantasi,
Norsk Stev,

Folketone fra Syderoy på Færøerne​

"No. 30"

​Vinterbrev 2018 har titlen
​No. 30, fordi det i 2018 er
​30. gang det udkommer.
​Download HER.

Se de mange nye ringe fra efteråret 2018 HER.

"BRING IT ON"

4. november 2017 -
21. januar 2018.
Danmarks Hus i Paris,
142 Av. des Champs-Elysées.

"Hjerteblomst med hvide støvdragere"

Statens Kunstfonds Legatudvalg har i 2018 erhvervet brochen "Hjerteblomst med Hvide Støvdragere", som var med på udstillingen "Bring it ON" i Danmarks Hus i Paris i november 2017 - januar 2018, hvor 26 danske smykke-kunstnere udstillede.

​2017 "TAK"

Vinterbrev 2017 handler om tildelingen af hæderslegat fra Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond til Jytte Kløve

​Vinterbrev 2017 Se kataloget her​​

UDSTILLING I NATIONALBANKENS FORHAL

​26. okt - 27. nov. 2017


Den Fysiske Udstilling
Den Virtuelle Udstilling
Den Levende Udstilling

KLØVES POETISKE KOMPAS

DesignETC ved Charlotte Jul tegner et portræt af Jytte Kløve i anledning af tildelingen af Hæderslegatet i oktober 2017. 

HÆDERSLEGAT 2017

Guldsmeden Jytte Kløve har modtaget Danmarks Nationalbankens Jubilæumsfonds hæderslegat den 26. oktober.

Cecilie Manz's motivationstale til Jytte Kløve

Takketale fra Jytte Kløve

Politiken - Ugens designobject 21. oktober 2017

HUSK AT SIGE TAK

Guldsmeden Jytte Kløve modtager Nationalbankens hæderslegat i næste uge. Det er hun så tak- nemmelig for, at hun skabt en ​spejlvendt grøn broche.

Læs Lars Hedebo Olsens artikel HER

KLØVE-RICHTER

OKTOBER 2017

Nylonkæde printet i 3D for AddOneJewelery

​YTRINGSFRIHED -Udstilling i udenrigsministeriet i maj og juni 2017

Tak til Udenrigsministeriets Kunstforening for at byde mig indenfor med en udstilling af 20 smykker, heriblandt "Skuddet ved Krudttønden", som er en maskulin broche. De 20 smykker er alle inspireret af skuddene ved Krudttønden og Synagogen i København 2015.​

Vinterbrev "LØVFALD" 2016​

Det handler om ARMBÅND.

Se Vinterbrev her

KRONEN - Et smykke til byen

1996-2016
VINTERLYSET I KONGENS LYNGBY
I år er det 20 år siden jeg tegnede kronen i vinterlyset.​​
Hvordan blev Kronen til ?

“YTRINGSFRIHED”

11. juni til ​30. august 2016.
Grønbechs Gård, Hasle, Bornholm. Smykker inspireret af terrorbegivenheden ved Krudttønden og Synagogen febuar 2015​.

Hjertestage​ 2016​

Tænd et lys for en du holder af !

Ring og æske 3-8. Oktober til 8. November 2015.

​​Galleri bærbart, Nybrogade 26, København.

Læs om æsken her

Når en kunstner ytrer sig 2015​

Magasinet design ure smykker bringer artikel I anledning af jytte kløves 40 års jubilæum.

SE MERE HER om når en kunstner ytrer sig

En levende udstilling - 11. Juni 2015

Begivenheden I anledning af mit 40 års jubilæum er nu oversat til en dokumentation af hvad det var der foregik på flyglet ved Lyngby bib.

SE MERE HER

Jytte kløve - 1975-2015

Butik og værksted
Se film inspiration
Om jytte kløves dagligdag
Af arkitekt john kroll.

Workshop på Tsinghua University​ 2014

På den næstsidste dag i 2014 afholdt Jytte Kløve en workshop på Tsinghua University, Academy of Fine Arts i Beijing.


Emnet var " At Bukke i Luft".

Forelæsning på Tsinghua University 2014

​I slutningen af december 2014 holdt Jytte Kløve en forelæsning på Tsinghua University, Academy of Fine Arts i Beijing.

Move​ 2014

Er titlen på jytte kløves vinterbrev 2014. Det handler om foranderlighed og bevægelse. Fordi mange af de ting hun skaber kan "flytte sig" og derved få en ny funktion, et nyt udseende eller helt skifte formål. Udover den engelske oversættelse er move I år også oversat til kinesisk. 

Det sker fordi jytte kløve er blevet inviteret til beijing af tsinghua university, academy of fine arts for at fortælle om sit arbejde og afholde en workshop. Den kommer til at handle om at bukke I luft - et fænomen, som på ganske særlig vis giver en form elegance og spændstighed.

Se HER

Hædret for skandinavisk design

Jytte kløve Er vinder af kjøbenhavns guldsmedelaugskonkurrance "14 karat",
Som er udskrevet ianledning af laugets 585 års fødselsdag.


Læs mere på kjøbenhavns guldsmedelaugs hjemmeside

Kjøbenhavns guldsmedelaug skriver om vinderen

Juryen har uden tøven valgt guldsmed jytte kløve som vinder af kjøbenhavns guldsmedelaugs jubilæumskonkurrence 14 karat med sin serie af skulpturelle ringe. Ringene er formgivet I et overlegent skandinavisk design, en kommende "evergreen", udført af en fabelagtig dygtig håndværker. Det er en ring I et enkelt design med fine kunstneriske kvaliteter, som har mange anvendelsesmuligheder og som uden problemer kan smykke kvinder I alle aldre.

Jytte kløve skriver om vennerne

Mit bidrag til konkurrencen er en guldring, som næsten ligner et stykke papir med et æseløre, der ganske let griber omkring den lille diamant - blot I guld. ’ring med venner’ kan bæres alene, men hvem kan lide at være alene? Ringen er udført I tre ens eksemplarer, der kan bæres både solo, parvis og I en tripelversion - derudover kan man vende og dreje "vennerne", så der er rig mulighed for opnå forskellige og personlige udtryk.
Ring med venner, 3 x 14 karat guld med brillant 0.05 ct. Foto: dorte krogh

Maleren og guldsmeden - Fra 10. Til 26. Januar 2014.

Billedkunstner Dorte Foss og guldsmed Jytte Kløve udstillede på Annaborg I Aillerød, Hillerød Kunstforening

Walk on Gold - September 2013

​​Hvis du har lyst til at være med, starter jeg en I dag en rejse ud I fremtiden. Det foregår på min nye blog walk on gold, som jeg håber, du har lyst til at følge.

Klik her walk on gold........Og lad os ”gå en tur”.​

Strøtanker og billeder

Det handler om de mange indtryk, der skal knyttes sammen for at nye ting opstår. På bloggen vil du finde ”strøtekster” og billeder, både dem jeg selv tager, men også smykkebilleder og ”fremmede” fotos, der ligger ude blandt alle fotos I verden, jeg har valgt ud iblandt.​

Jeg har fået ny telefon. Vi er ikke blevet rigtig gode venner, for jeg har jo den gamle, som hænger på benet af værkstedsbordet. Men én ting er den nye go´ til, og det er at tage billeder, så lysten bestemmer hvad jeg ser.​


Jeg glæder mig til rejsen​

Jytte kløve

Se mere her

Årets butik I Kongens Lyngby 2013

I 2013 er jytte kløves smykkestudie blevet kåret som årets butik af handelsforeningen for kgs. Lyngby og omegn Jytte kløve har I den anledning designet et nyt symbol for denne begivenhed, og det ligger I ideen, at der både er en sommer- og en vinterudgave.

Her ser du sommeren.

Guldsmed jytte kløve 17. April 2013

Årets butik I kongens lyngby 2013​
Af handelsforeningen for kongens lyngby og omegn. Formanden, thorkild baltzer, begrundede udvælgelsen I jytte kløves mangeårige og fortsatte indsats og hjerte for kongens lyngby og overrakte en plakette som synligt bevis på hæderen samt en buket blomster. Foto: photopeter.Dk

La bayadere. Premiere den 10. November 2012.​

Det kongelige teater.

10. November 2012 har det kongelige teater premiere på baletten la bayadere.

Jytte kløve har skabt tre smykker til en af danserne præsten high brahim. 

Et af disse er et turbansmykker, der har lyd som en vindharpe, når præsten bevæger sit turbanbeklædte hoved.

Silver moves​ Udstiling varer fra d. 5. Maj til 29. Juni 2012​

Grassi

Museum für angewandte kunst
Johannisplatz 5-11, 04103 leipzig, Tyskland

Unikke hummergafler

Museet på koldinghus 20. april 2012​

Museet på koldinghus har I foråret 2012 erhvervet stagen til højre.
"guldsmedens lysestage",
Sølv med rutilkvartskugler.


20. April 2012

Pragt I pagt med tiden 19. Februar 2012​​

At udstille perler og ædle metaller på rosenborg kræver storhed og pragt. Guldsmed jytte kløve ser det som en velkommen udfordring at skabe pragt I pagt med tiden.


Artikel I jyllands posten

”perler - kongelig pragt og moderne design” - 11. Februar – 28. Maj 2012

Udstilling på Rosenborg slot
Dronning magrethe åbnede perle udstillingen, tv2 lorry


Se historien om tilblivelsen af de to lysestager her.

Guldsmederi 

Kontakt

E-mail: jytte@kloeve.dk

Telefon: 45 88 55 85

CVR: 65900718

Links

medlemwhite      instagram