Lyngby Hovedgade 44, 2800 Kgs. Lyngby      |      E-MAIL: JYTTE@KLOEVE.DK      |      TELEFON: 45 88 55 85     |      Åbent ef​ter aftale

Billede af en Drøm

​- er titlen på en begivenhed og en udstilling, som giver et blik ind i min arbejdsmetode i anledning af at det i 2019 er 50 år siden jeg startede i guldsmedelære, og at jeg netop i dette år fylder 70 år.

Begivenheden fandt sted på Designmuseum Danmark i festsalen torsdag d. 19. september 2019 kl 15 og udstillingen ”Billede af en Drøm” kan derefter ses i mit guldsmederi fra d. 24. september - 27. oktober 2019, blandt andet som en del af Kjøbenhavns Guldsmedelaugs initiativ ”Smykkernes By”, der bliver til i anledning af tildelingen af Sankt Loye prisen til en ung dansk smykkedesigner. 

Læs talen fra lanceringen HER

​Se fotos af udvalgte skitser HER​​

​IDEEN TIL UDSTILLINGEN

En februardag stod jeg på en bro og så ud over isen ved en fjord i Tromsø i Norge. Den sang, isen, som jeg husker det som barn ved Furesøen, og fra Skärhamn, nord for Göteborg for blot en dekade siden. Det blev tidligt mørkt der, og jeg boede ved den side af fjorden, hvor man ikke kunne se solen i flere måneder. Jeg måtte gå 4 kilometer hver dag for at komme til det sted mellem to bjerge, hvor jeg kunne hilse på solen. Selvom solen var gået ned blev det nu aldrig helt mørkt. Det blev nærmest mørkeblåt, både fordi der lå hvid sne overalt, men også på grund af måneskinnet, på de dage hvor det ikke var overskyet.

Der var et trægelænder på den ene side af broen udenfor huset, hvor jeg boede, og dér voksede der de mest utrolige isblomster. De havde rejst sig på hver deres stilk af kulde, for dernæst at springe ud. Hver enkelt var unik – ligesom de drømme, jeg er ved at skabe inspireret af den nat i Nordnorge, hvor billedet af iskrystallerne blev taget. Det er netop nu ved at blive til 70 skitser – drømme over brocher til fremtiden. De bliver alle skabt i ganske tynd tråd – nogle i jern, og andre i guldtråd, mens enkelte vil blive skabt ”til virkeligheden”, og vil kunne bæres på kroppen. Hver især bor de i en træ-æske, og tilsammen vil broche og æske fremstå som et billede, der kan hænge på væggen eller stille på et bord. Når solen står op om morgenen vil den lyse ind på brochen i æsken og tegne en let skygge på baggrunden. I løbet af dagen vil lyset forandre sig, og guld– eller jerntrådens skyggen vil ændre udseende.

De 70 æsker er af bornholmsk kirsebærtræ og udført af møbelsnedker Tyge Axel Holm. Æskerne vil blive udstillet i min butik, hvis ene væg vil blive tapetseret fra gulv til loft med et billede af de iskrystaller, som inspirerede til Billede af en Drøm.

​​

UDSTILLING OG BEGIVENHED

De 70 æsker vil kunne ses på Designmuseum Danmark i festsal tors. d. 19. september kl 15 – 18.

Her vil jeg kl 15.15 fortælle om de mange skitser, og kl. 15.45 vil Toke Lund Christiansen spille:

6 KOMPOSITIONER FOR TVÆRFLØJTE AF TOKE LUND CHRISTIANSEN FRA 1995.

For første gang vil disse 6 stykker musik komponeret af Toke Lund Christansen blive opført live. Kompositionerne er skrevet for tværfløjte er alle inspireret af billeder af mine smykker. Billederne vil blive vist samtidig med at Toke Lund Christiansen spiller. 

​​

Baggrundsindsigt:

​2002 Indsigt i videnskabelig opmåling af tallerkenis i Grønlandshavet.

2009 Studierejse til Svalbard.

2009 ”Saxifraga og Vide Vidder”, Galleri Svalbard, Longyearbyen. Sammen med maleren Aino Grib.

2012 Studierejse til Svalbard.

2013 Studierejse til Nuuk, Grønland.

2014 Indsigt i videnskabelig opmåling af havis i Beaufort Havet nord for Alaska.

2016 Studierejse til Tromsø.

2017 Indsigt i videnskabelig opmåling af havis ved Svalbard.

2018 ”A Farewell to Ice”, bog skrevet af professor Peter Wadhams.

Inspirationen til "Billede af en Drøm" er iskrystaller.​

Møbelsnedker Tyge Axel Holms æsker er ankommet til værkstedet.​

Skitserne bliver alle til i enten jern- eller guldtråd, her ses guldtråden.​

Den tyde tråd, som skitserne er ved at blive udført i.​

​Smykkestudie

Guldsmed Jytte Kløve

Lyngby Hovedgade 44

DK-2800 Kgs. Lyngby

Kontakt

E-mail: jytte@kloeve.dk

Telefon: 45 88 55 85

CVR: 65900718

Links

medlemwhite      instagram