Lyn​gby Hovedgade 44, 2800 Kgs. Lyngby      |      E-MAIL: JYTTE@KLOEVE.DK      |      TELEFON:  45 88 55 85     |      

​  

DEN LEVENDE UDSTILLING.

I forbindelse med overrækkelse af Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968s Hæderslegat 2017, som tildeles guldsmed Jytte Kløve, vil 2 mænd og 7 kvinder bære de smykker​ som vises herunder.  Smykkerne vil primært være indlånt fra museers samlinger. Der vil endvidere  blive vist smykker i både privateje og i guldsmedens besiddelse. Du kan se alle Jytte Kløves smykker i offentligt eje HER.

”LUKKET DØR”, matsort sølvring med oval citrin. Ringen er inspireret af skuddene ved Krudttønden i 2014, og har været vist første gang på Den Levende Udstilling i anledning af Jytte Kløves 40 års jubilæum. Endvidere var den med på soloudstillingen "Ytringsfrihed" på Grønbecksgård i 2016. Denne kolossal-ring blev skabt til en stor grøn citrin, der repræsenterer håbet. Den var i cushionslib, og jeg havde erhvervet den for nogle år siden, fordi jeg mærkede, at jeg ikke kunne komme videre, uden at have den hos mig. ”Lukket Dør” er titlen, som refererer til den fastlåste situation efter skudepisoderne ved Krudttønden og Synagogen. Men der er en dobbeltbinding i titlen, fordi citrinen rent fysisk er fattet på en usædvanlig måde. Når man tænker på, at en dør kan åbne og lukke, så forestiller man sig, at døren har et hængsel med en rund pal. I ringen her er forudsætningen for, at stenen kan placeres, at ringen bliver skåret over i to dele, og at citrinen fastgøres ved en samling med et hængsel. Men her sker det med en firkantet pal.

"Vindertrappe", broche i rødt guld. Privateje.

"RYG MOD RYG", matsort herrering med 2 syntetiske padparadscha safirer.

Ringen er inspireret af skuddene ved Krudttønden og Synagogen i 2014.

og har været vist første gang på ”den Levende Udstilling” i anledning af Jytte Kløves 40 års jubilæum. Endvidere var den med på soloudstillingen

”Ytringsfrihed” på Grønbecksgård på Bornholm i 2016. 

"Skuddet ved Krudttønden", matsort sølvbroche med syntetisk padparadscha safir. Brochen er inspireret af skuddene ved Krudttønden i 2014. og har været vist 1. gang på den Levende Udstilling i anledning af Jytte Kløves 40 års jubilæum. Endvidere var den med på soloudstillingen Ytringsfrihed på Grønbecksgård i 2016. 

"RØD AMFORA MED NIKKENDE SOLITAIR" – Erhvervet af Kjøbenhavns Guldsmedelaug i forbindelse med tildelingen af Laugets Hæderslegat i 2009. Amfora Ring i rødt guld med tilhørende sortpatineret sølvring med ametyst. Amforaringen kan endvidere bæres som halssmykke i en dobbeltkæde.

"ÅBEN CIRKELKÆDE" (Tilhører Statens Kunstfonds Smykkeskrin), sortpatineret sølvkæde med guld dekoration. Erhvervet af Statens Kunstfond i min butik i 1992 og senere lagt i Kunstfondens Smykkeskrin, hvorfra den kan lånes.

"LOOKING AT YOU", guldring med en hvid og en skriggul diamant. Bliver

båret på venstre langemand. 2015. 

”DEN ORDLØSE KÆDE”, matsort sølv og guld. 2015. Kæden er skabt som symbol på dialogen, her symboliseret ved de ordløse talebobler, hvori du i overført betydning kan kan fylde ord/vison ind. 

"BÅDARMBÅND" (Tilhører Smykkeskrinet). Bådarmbåndet er en kæde af både, som man folder sammen i orden – stævn mod nord, og agter mod syd - inden man tager det på. Men lige så snart det er på, bevæger bådene sig og danner unikke former indbyrdes – hele dagen. Erhvervet af Statens Kunstfond i 2006 og lagt i Smykkeskrinet, hvorfra den kan lånes.

"TULIPAN NÅL" (Tilhører Smykkeskrinet). Broche i guld, udstillet på ”Blooming Design”, Keuchenhoff Lisse i Holland, en udstilling, som

fokuserede på design inspireret af blomster. 2003. Tulipan nålen kan udlånes fra Smykkeskrinet.

"BOOMERANG", armring i rødt guld, matsort inden i. Armringen er udført i år 2000 i forbindelse med Jytte Kløves 25 års jubilæum, og har været udstillet i Norskehuset på Sophienholm. 

"LEGERING MED SKYLINE", kæde af 7 ringe i rosa guld og 2 i hvidt guld med 7 blå brillanter og 2 hvide brillanter. 2000.

"SORT BLOMST MED BLÅ BLINK", broche i sortpatineret hvidguld med blå brillanter. Brochen er skabt blandt rækken af smykker, som blev til, inspireret af skuddene ved Krudttønde og Synagogen i 2014. Brochen blev vist første gang på ”Den Levende Udstilling” i anledning af Jytte Kløves 40 års jubilæum i 2015. Har endvidere været udstillet på Grønbæksgård på solo-udstillingen ”Ytringsfrihed” i 2016.

"HERRERING" (Privat donation til Designmuseum Danmark fra Lone

Withen Erdmann og Jan Erdmann) i 2009. (bæres her på pegefingeren)

Herreringen er udført i gult guld, partielt sortpatineret og indfattet med to brillanter. Ringen vandt i 1978 1. præmie i Guldsmedefagets Fællesråds Skandinaviske diamantkonkurrence.

"MØBIUSARMRING", gult guld, partielt sortpatineret med 8 brillanter. 1985. Statens Kunstfond har erhvervet et eksemplar i 1988, som senere er deponeret i Smykkeskrinet, hvorfra det kan udlånes.

"3’EREN", rød guldring med hvide og blå brillanter. 2009. 

"HVILENDE AMFORA" (Tilhører Smykkeskrinet). Broche i guld, Erhvervet af Statens Kunstfond i 2006 og lagt i Smykkeskrinet, hvorfra den kan lånes.

"KAJAK" (Tilhører Smykkeskrinet). Ring til langemand i rødt guld. Kan endvidere bæres i en kæde om halsen. Erhvervet af Designmuseum Danmark i 2008 og er senere lagt i Smykkeskrinet, hvorfra den kan lånes. Er forarbejdet af grønlandsk guld.

"RUNDBORDSSAMTALE", halssmykke i rosa guld med hvide ferskvandsperler. Halssmykket er skabt blandt rækken af smykker, som blev til inspireret af skuddene ved Krudttønde og Synagogen i 2014. Den blev vist første gang på ”Den Levende Udstilling” i anledning af Jytte Kløves 40 års jubilæum i 2015. Har endvidere været udstillet på

Grønbæksgård på solo-udstillingen ”Ytringsfrihed” i 2016.

Guldsmederi 

Kontakt

E-mail: jytte@kloeve.dk

Telefon: 45 88 55 85

CVR: 65900718

Links

medlemwhite      instagram