Lyn​gby Hovedgade 44, 2800 Kgs. Lyngby      |      E-MAIL: JYTTE@KLOEVE.DK      |      TELEFON:  45 88 55 85     |      

​  

"RINGE I LYS" - VIRTUEL UDSTILLING - 27. OKTOBER – 27. NOVEMBER 2017.

Samtidig med den retrospektive udstilling i Danmarks Nationalbanks forhal blev 25 fingerværker af Jytte Kløve vist langsomt glidende henover forhallens 18 meter høje vægge, ledsaget af et lydbillede, "Guld i Sølvskygge", komponeret af Jesper Siberg.

Udstillingen fandt sted i anledning af tildeling af Jubilæumsfondens hæderslegatet for 2017​.

SE FILM OM UDSTILLINGEN HER​

"To Cirkler", lillefinger ring i sølv og onyx. 1976.

"Herrering", i guld og sort sølv med to diamanter. Den maskuline ring vandt 1. præmien ved Guldsmedefagets Skandinaviske Diamantkonkurrence i 1978, og senere i 2009 blev den doneret til Designmuseum Danmark af Lone Withen Erdmann og Jan Erdmann.

"Rød Ring", i rødt guld med diamant. Stenen er tippet sådan, at den er næsten skjult. Blot ikke for den, som bærer ringen. 1981.

"3'eren" er i rødt guld med hvide og blå diamanter. Den kan bæres på tre forskellige måder: Enten med de hvide sten opad, eller med blå, og endelig med halvt hvide og halvt blå diamanter oppe. 2009.

"Smilende Ring" er i delvist sortpatineret guld med diamanter i forskellige størrelser. 1990.

"Sten med Ben", solitaire ring i sortpatineret guld med diamant. 1988.

”Bend Ring” er Jytte kløves hovedværk. Siden den opstod i 1988, er den blevet til i mange forskellige variationer, tilpasset enten højre eller venstre hånds guldbrand. Denne Bend Ring er til venstre hånd, i rødt guld med en hvid og en brun diamant. 2015.

”Firbenet Ring”. To ringe, hvoraf den en er i sølv med gråbrun indisk månesten, og den anden i rødt guld med en rødbrun månesten. 2017.

"Tyk-Tynd Lillefinger Ring", i gult og rødt guld med blommefarvede diamanter. 1988.

”Sølvring med Kerner” blev designet i 1974 og var en del af Jytte Kløves afgangsprojekt fra Guldsmedehøjskolen i 1975. Ringen er støbt, og i 2009 tog Jytte Kløve ringen op igen med tilføjelsen af de udsavede kerner, som hun arbejdede med i de år under betegnelsen ”Høstsmykker”.

”Åben Evighed” er en sortpatineret guldring med 4 diamanter. Ringen er et frugtbarhedssymbol, fordi evigheden åbner sig for kvinden, som får et barn. 1991.

"Tukanen", vingering i matsort sølv og finguld. 2000.

”Ring i Brug”, rødt og gult guld med 4 diamanter. Denne lillefingerring er til venstre hånd og var oprindeligt i sortpatineret guld. Men her på billedet ser du den, efter at den har været i brug hver dag i 5 år. Den første ”Ring i Brug” blev erhvervet af Statens Kunstfond i 1988 og blev i 2006 lagt ind i Statens Kunstfonds Smykkeskrin, hvorfra den i dag kan udlånes sammen med en lang række andre smykker, som Kunstfonden har erhvervet fra danske smykkekunstnere siden 1968.

”Halemejse”, vingering i sølv. Silhuetten af Halemejsen blev benytte som logo for museet ”Ringen” i Grenå, indtil museet lukkede i 2004. Efter den tid erhvervede Museet på Koldinghus ”Halemejsen”.

”Ring med Venner” er en guldring, som ligner et stykke papir med æseløre. Den vandt i 2014 1. præmien i Kjøbenhavns Guldsmedelaugs Skandinaviske diamantkonkurrence, blandt andet fordi den markant kan ændre udseende, når man bærer to eller tre af den samme ring.

”Lukket Dør”. Den maskuline kolossalring er i matsort sølv med en grøn citrin og er tænkt til pegefingeren. Titlen på ringen hentyder til den måde citrinen er indfattet på. Det handler om, at der i bunden af ringen er et hængsel, sådan at den kan åbnes for at give plads til stenen. Normalt er palen i et hængsel rund, for at en dør kan åbne. Men her er palen firkantet, og lukker derfor døren i for evigt. 2015.

"Black Dancer", amfora ring i matsort sølv med ”Drillering” i guld. Den lille guldring giver en ganske sart lyd fra sig, når den rutscher frem og tilbage. 2004.​

"Se dig om Ring" er 6 individuellel ringe, som kan bæres sammen. Nogle af dem er i gult guld med hvide diamanter, og andre i rødt guld med grønne diamanter. Alle ringene er fjedrende i guldet, og kan ”knappes op”, sådan at man kan sætte dem sammen. På den måde kan hele ringen få en anden størrelse.​

"Amfora og Havet", amforaring i sølv med aquamarin cabochon. 2004.​

"Stjernenat", en ring i rødt guld med imperial topas og diamanter. 1991.

"Dompap", vingering i rødt guld med blommefarvet diamant. 2000.

"Looking at You" er en ring til langemand med en hvid og en gul diamant. 2015.

”Stop Ring” er til venstre guldbrand, og netop denne er i sort sølv med en Spirit Sun cut rosakvarts og Tahiti perle. Stenen er tippet og tvistet, sådan at den ”ser” på den, der bærer ringen, mens perlen læner over mod lillefingeren. 2012.

”Lege Ring med Skyline” er en kæde af ringe, hver med et tårn. Alle tårnene er klippet af med en bidetang, som efterlader et spor, som ligner et tag. Når du bærer ringen vil tårnene hele tiden flytter sig indbyrdes og danne silhuetter, som associerer til byer, du har været i. 2008.

”Gul 3'er” er en guldring, som kan bæres på 3 forskellige måder. Den er indfattet med et forløb af diamanter, der i farven går fra dyb gul over til helt hvide sten.

Guldsmederi 

Kontakt

E-mail: jytte@kloeve.dk

Telefon: 45 88 55 85

CVR: 65900718

Links

medlemwhite      instagram